VeszprémGeneration 

A VeszprémGeneration projekt keretein belül készült egy kis imázs videó is, mely célja bemutatni Veszprém művészeti és kulturális sokszínűségét, a fiatalok szemüvegén keresztül. Akárcsak a találkozási pontok, a videó is az ő elképzelésük mentén készült el. Bemutatja a fiatalok kapcsolódását a kultúrához, Veszprémhez. Megjelenik benne a könyvtár, a Petőfi Színház, A vár, a Zsuzsi szobor, az egyik mural festmény, a Hangvilla illetve városunk legikonikusabb találkozási pontja, az eltéveszthetetlen Kossut utcai óra, vagyis az a helyszín, ahol előszeretettel találkoznak a fiatalok. Ez idáig talán nem is volt kérdés, hogy hol találkozzanak, de hamarosan 4 további ponttal színesedik a találkozási pontok tárháza.

https://82nullanulla.hu/cikkek/2022/10/18/biztos-nem-latsz-ma-veszpremibb-videot-a-lelekter-alapitvany-imazsfilmjetol-video.html

Azok a bizonyos találkozási pontok:

https://82nullanulla.hu/cikkek/2022/09/15/talalkozasi-pontok-keszulnek-veszpremben-szerelem-sziget.html
https://82nullanulla.hu/cikkek/2022/11/22/talalkozasi-pontok-keszulnek-veszpremben-secret-garden.html
https://82nullanulla.hu/cikkek/2022/12/27/talalkozasi-pontok-keszulnek-veszpremben-vediok.html
https://82nullanulla.hu/cikkek/2022/12/27/talalkozasi-pontok-keszulnek-veszpremben-kolostorok-es-kertek.html

A VeszprémGeneration egy olyan különleges ifjúsági program, amely a veszprémi fiataloknak szól, az ő igényeik mentén indult el. A 2023 végéig tartó közös munka teljes egészében a fiatalok aktív bevonásával zajlik, és kizárólag saját látásmódjuk, elképzelésük formálja.  Vagyis inkább formálta, hiszen újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt. Hosszú hónapok és rengeteg munka után a kivitelezés szakaszába léptünk, így január 31-ig mind a négy találkozási pontunk elfoglalhatja helyét.

https://82nullanulla.hu/cikkek/2022/12/27/honapok-ota-terveznek-a-fiatalok-a-kivitelezes-fazisba-ert-a-veszprem-generation-projekt-galeria.html

Dübörög a VeszprémGeneration – Elkészült a saját brand

Emlékeztetőül: A VeszprémGeneration egy olyan speciális ifjúsági program, amely a veszprémi fiataloknak szól, az ő igényeik mentén indult el. A 2023 végéig tartó közös munka teljes egészében a fiatalok aktív bevonásával zajlik, és kizárólag saját látásmódjuk, elképzelésük formálja. A projekt keretein belül a Z generáció önkéntesei négy kültéri találkozási pontot álmodnak meg és valósítanak meg, melyek 2022 végéig el is készülnek. A Lélektér Alapítvány által meghirdetett projekt keretein belül egy Veszprém központú brand is készült, melyet maguk a fiatalok terveztek meg. Maga a VeszprémGeneration a veszprémi Z generációs fiatalokat foglalja magába, az általuk tervezett logón a Gen. Vszprm pedig a korosztály ízlésvilágnak megfelelő rövidítése a projektnek, így alakult a VeszprémGeneration a generáció igényeinek és látásmódjának megfelelően. A brand által további célunk erősíteni a fiatalok Veszprém tudatossàgàt, a városhoz való kötődésüket. A csapatok és a szervezők víziója, hogy VeszprémGeneration egy fiatalos, Veszprém-központú branddé váljon, amely nem csak képviseli a generációt, hanem láthatóvá teszi őket. Az alkotócsapat tagjai ezzel kifejezhetik a korosztály egyediségét, valamint a Veszprémhez való kötődésüket és büszkeségüket. Első körben vászontáskák, tornazsákok és maszkok készültek, de tervezés alatt vannak még hoodiek, pólók és zoknik is. A tárgyak fekete alapon fehérek, vagy fehér alapon feketék, illetve a korosztály kérésére és a szolidarítás jegyébe készülnek szivárványos verziók is. Maga a logó pedig egy minimalista, letisztult rövidítés. Takáts Emese projektvezető elmondta, hatalmas pozitív meglepetés és visszajelzés is egyben, hogy bár 4 csapatra, összesen 28 fiatal önkéntesre számítottunk, a projektre több, mint 35 fő fiatal jelentkezett. Amire a legbüszkébbek vagyunk, hogy a Veszprémgeneration alakításába már a kezdetektől bevontuk a résztvevőket, így maga a Gen.Vszprm brand és a kültéri találkozási pontok is a generáció ízlésvilágát fogják visszatükrözni, ezáltal válnak majd reményeink szerint szerethetővé a veszprémi fiatalok számára. Hajrá Gen V., kíváncsian várjuk mit hoztok össze!

Rövid idő alatt összeálltak a csapatok

November 30-án hivatalosan is elstartolt a VeszprémGeneration. A közösségi médiának köszönhetően hamar elért a célcsoporthoz. A projekthez 1 mentorcsapatot és négy darab fiatalokból álló 7 fős csapatot kerestünk. A projekt berobbanását rendkívül sikeresnek tudhatjuk, hiszen kevesebb mint három nap alatt nem csak, hogy a csapatok álltak össze, de még túl jelentkezés is volt. Ez bizonyítja leginkább, hogy rengeteg aktív fiatal kapva kapott a lehetőségen, hogy önkéntes munkájával, ötleteivel gazdagítsa Veszprém városát. Minden csapat munkáját egy-egy mentor segíti majd, akik szintén nagy örömmel csatlakoztak egyedülálló projektünkhöz. 

Meet the team: Waldorf

Dübörög a VeszprémGeneration projekt, melynek keretein belül a fiatalok kerülhetnek reflektorfénybe, a generáció tagjaiból került ki az a négy csapat, akik megálmodják, majd megvalósítják azokat a találkozási pontokat melyek 2023-tól színesítik majd Veszprémet. A következő csapatot a Waldorf 12. osztályos tanulói alkotják, elméletben 7 fős csapatok dolgoznak együtt, de ez esetben kicsit bővebb a létszám: a Waldorfosok ugyanis nagyon aktívak, így ők tizen alkotnak egy csapatot. Név szerint: Bácskai Eszter, Biszku Bora, Csesznegi László Gergely, Ladányi Csenge Luca, Láng Áron, Pest Botond Álmos, Somlóvári Gergő, Tóth Ábris, Turi Barna és Volenszki Anna. 

Meet the team: Bűvészek

Elindult a VeszprémGeneration fiataloknak szóló projektje, melynek keretein belül a négy fiatalokból álló csapat egy-egy találkozási pontot valósít meg. Ezek a találkozási pontok fogják városunkat színesíteni 2023-tól. A név senkit se tévesszen meg, azért nem mindenki bűvész, de mindenképp érdemes lesz figyelni mit varázsolnak. A csapatot 7 önkéntes fiatal alkotja, akik 17-30 év közötti fiatalok.: Gombás Máté, Kavalecz Edit, Kiss Richárd, Mészáros Richárd, Szedlák Áron, Vági Ilona és Varga Martin.  

Meet the team: 82

Mint azt tudjátok nemrégiben kezdetét vette a VeszprémGeneration nevű projekt, melynek középpontjában a fiatalok állnak. A projekt kuriózuma, hogy maga a generáció készíti el azokat a találkozási pontokat, amelyek 2023-tól színesítik Veszprémet. Bemutattuk már a mentorokat, VEDIÖK-ös, a Waldorfos és a Bűvész csapatot, így végül, de nem utolsósorban bemutatnánk a 82 csapatát. A csoport tagjainak egy része a 82nullanulla helyi magazin szerkesztőségéből került ki, plusz azokból a lelkes fiatalokból akik csatlakoztak hozzájuk. Név szerint: Szalóki Viktor, Simon Noel, Szűcs Gábor, Kiss Bálint, Nagy Lili, Szabó Barbara és Nagy Henrietta. 

Meet the team: Vediök

Mint azt már jól tudjátok a projekt lelke maga Z generáció, közülük állt össze 4 csapat, akik 4 találkozási pontot alakítanak ki, melyek 2023-tól színesítik majd városunkat. Ennek margójára szeretnénk bemutatni az első csapatot, melynek tagjai 11-12. évfolyamos középiskolai tanulók, akik a VEDIÖK-ből kerültek ki. Név szerint: Csik Balázs, Gödri Levente, Kovács Örs, Lakatos Janka, Morvai Levente, Török Dorka és Vida Laura. A velük készült galéria alapján viszont sejthetjük hova tervezték a találkozási pontjukat.

Meglepetés csapat:

Közösségi médiafelületünkün plusz egy csapat jelentkezett, akik nagyon tudatosan heten jelentkeztek, illeszkedve a projektkiíráshoz. Ezek a fiatalok mind egyetemisták már, de mivel többen is mérnöki és építész szakokon tanulnak, nagy kihívásnak és fejlődési lehetőségnek tekintik a Veszprémgenerationt. Név szerint: Bárány Fanni Nóra, Bosnes Tamás, Gőzsy Domonkos, Gyarmati Gáspár, Kovács Dániel, Nagy Sebestyén és Sándor Tamás alkotják azt a csapatot, amelyben még MOME-s egyetemista is segíti a csapatot. Velük együtt így 5 csapat alkotja és tervezi a 2022 év végéig megvalósításra kerülő fiatalos, kültéri találkozási pontokat. 

Elkezdődött a Waldorf csapat képzése

A koronavírus helyzet miatt a coaching során minden csapat online, Zoomon vett részt a képzéseken. A bevezetés témája első körben a projekt teljes egészének ismertetése volt, plenáris megbeszélés, a résztvevők bemutatkozása, egymás megismerése, csapatépítés körkérdések segítségével. 3 alkalommal, mindösszesen 10 órában találkoztak Kazinczi Annával online zoom-on. Nagyon nyitottak, lelkesek és kreatívak voltak mindvégig, és mivel ők a hétköznapokban -osztálytarsakként – is egy csapatot alkotnak, így a csapatszellemen, a másik megismerésére és csoportkohézió erősítésére nem kellett akkora hangsúlyt fektetni, hiszen egy hullámhosszon, azonos értékeket képviselve voltak jelen a felkészítésben. 

Elkezdődött a Bűvész csapat képzése

A koronavírus helyzet miatt a coaching során minden csapat online, Zoomon vett részt a képzéseken. A bevezetés témája első körben a projekt teljes egészének ismertetése volt, plenáris megbeszélés, a résztvevők bemutatkozása, egymás megismerése, csapatépítés körkérdések segítségével. A bűvész csapattal alkalommal, mindösszesen 10 órában találkoztunk online zoom-on. A csapatot egyik tagja tudatosan szervezte össze, első pillanattól kezdve nagyon figyelt arra, hogy olyan embereket hívjon be a munkára, akik képességei, skilljei már tudvalevő, hogy nagyban segítik a projekt feladatok elvégzését.

Elkezdődött a VEDIÖK csapat képzése 

A többi csapathoz hasonlóan, a koronavírus helyzet miatt a coaching során minden csapat online, Zoomon vett részt a képzéseken. A bevezetés témája első körben a projekt teljes egészének ismertetése volt, plenáris megbeszélés, a résztvevők bemutatkozása, egymás megismerése, csapatépítés körkérdések segítségével. A VEDIÖK csoportot 7 önkéntes fiatal alkotja, akik 11-12. évfolyamos középiskolai tanulók. Velük 3 alkalommal, mindösszesen 10 órában találkoztunk online zoom-on.  Nagy bizalommal vannak egymás iránt, hiszen több kapcsolódási pont, közös munka áll mögöttük, így határozottan bíznak a képességeikben és a majdan létrejött találkozási pont sikerességében, így szintén egy már összeszokott csapattal dolgozhattunk együtt. 

Elkezdődött a 82nullanulla csapatának képzése

A 82nullanulla csapata egy veszprémi magazin fiatal újságíróiból és barátaikból alakult meg, így nagy rész itt is egy összeszokott csapat alakult. Kazinczi Anna coach velük 3 alkalommal, össszesen 10 órában találkozott hibrid formában, a csapat nagy része személyesen találkozott, online pedig azok, akik a koronavírus miatt nem lehettek ott személyesen. A bevezetés témája első körben a projekt teljes egészének ismertetése volt, plenáris megbeszélés, a résztvevők bemutatkozása, egymás megismerése, csapatépítés körkérdések segítségével. A csapat a generáció különböző korosztályaiból tevődött össze, 17-től egészen 27-éves korig. A csapat egyik fele már több ifjúsági projektben is részt vett, egyik ilyenből nőtt ki maga a magazin is, amelyet elindítottak, az önkéntesség pedig már mindannyiuknak ismert terep, hiszen így találkoztak korábban. 

Bevezetés az önkéntességbe Waldorf

A képzés következő fontos mérföldköve volt a csapatok bevezetése az önkéntességbe. A facilitált beszélgetés és a kiselőadások témái: az önkéntesség értelmezésének összefoglalása, ismerkedés az önkéntes munka jogi alapjaival, az adott ország önkéntesei profiljának és a leggyakoribb motivációik megértése, az önkéntesség fő alapelveinek megértése, az irányelveknek megfelelő törvények, releváns értékek, az önkéntesség definícióinak megnevezése, illetve a Lélektér Alapítvány önkéntesei profiljának és motivációinak ismerete. A Waldorfosok csapata a hétköznapokban a tanuláson túl igen sok programban is részt vesznek, így a kapacitásaikat megfelelően kell tudniuk menedzselni, amiben a projektben való részvétel hasznos tanuló terep lehet számukra, így ez szintén egy fontos témája volt a második találkozónak.

Bevezetés az önkéntességbe bűvészek

A bűvészeknek egy nagyon színes-szakmai csapatot sikerült megszervezni, ahol a pénzügyi-, tervezési, kivitelezői szerepekre is megvannak a csapattagok. Így az ismerkedésen és a csapatépítésén túl képzés következő fontos mérföldköve volt a csapat bevezetése az önkéntességbe. A facilitált beszélgetés és a kiselőadások témái: az önkéntesség értelmezésének összefoglalása, ismerkedés az önkéntes munka jogi alapjaival, az adott ország önkéntesei profiljának és a leggyakoribb motivációik megértése, az önkéntesség fő alapelveinek megértése, az irányelveknek megfelelő törvények, releváns értékek, az önkéntesség definícióinak megnevezése, illetve a Lélektér Alapítvány önkéntesei profiljának és motivációinak ismerete.

Bevezetés az önkéntességbe VEDIÖK

Úgy vélik, hogy a projektben maximálisan hasznosítani tudják az erősségeiket, illetve tanulhatnak is belőle. A csoportjuk működését demokratikus keretek között, egyenlő felelősség- és feladatmegosztással gondolják működtetni, amiben mentorok segítségére mindenképpen számítanak. A facilitált beszélgetés és a kiselőadások témái: az önkéntesség értelmezésének összefoglalása, ismerkedés az önkéntes munka jogi alapjaival, az adott ország önkéntesei profiljának és a leggyakoribb motivációik megértése, az önkéntesség fő alapelveinek megértése, az irányelveknek megfelelő törvények, releváns értékek, az önkéntesség definícióinak megnevezése, illetve a Lélektér Alapítvány önkéntesei profiljának és motivációinak ismerete.

Bevezetés az önkéntességbe 82nullanulla

A képzés témái: az önkéntesség értelmezésének összefoglalása, ismerkedés az önkéntes munka jogi alapjaival, az adott ország önkéntesei profiljának és a leggyakoribb motivációik megértése, az önkéntesség fő alapelveinek megértése, az irányelveknek megfelelő törvények, releváns értékek, az önkéntesség definícióinak megnevezése, illetve a Lélektér Alapítvány önkéntesei profiljának és motivációinak ismerete, melyeket ez a csapat már jól ismerte korábbi önkéntes munkáik okán, így ennél a csoportnál kérdés felelek és csapatmunkával jártuk körbe az önkéntesség fő alapelveinek ismertetését, illetve kiselőadások a személyes tapasztaltok összegyűjtése a résztvevők eddig önkéntes tevékenységeiről.

Brainstorming Waldorf

Mivel igen nagy létszámú csoport állt össze, így a helyekre vonatkozó ötletelés is első körben 9 lehetséges helyszín került szóba, ami a felkészítés végére 4-5 helyszínre szűkült. A következő feladatuknak megfogalmazták, hogy ezeket a helyszíneket kisebb-nagyobb csoportban, de személyesen is bejárják, mielőtt tovább szűkítik a lehetséges helyszínek sorát. A fiatalok mindenképpen egy olyan találkozási pontot szeretnének megalkotni, ahol a találkozáson kívül más -szintén számukra nagyon fontos- funkciók is szerepet kapnak, mint pl. zenehallgatás, a közös alkotás és esetleg egyéb közösségi tevékenyégek (pl. egy kemence, ahol baráti társaságok közösen süthetnek). Fontosnak tartják, hogy a fiatalokon túl, más generációk is befogadják a majdani találkozási pontot, hogy az illeszkedjen Veszprém városához. 

Brainstorming bűvészek

A brainstorming fázisán túl, konkrét tematikus találkozási pontot terveztek, aminek helyszínéül a Szerelem-szigetet szeretnék bevonni, és a szerelem, romantika köré tervezik a találkozási pont küllemét és funkcióit egyaránt. Természetesen a helyszíneket tekintve, vannak még ötleteik, de a felkészítés végére egy letisztult, ötletekben és kreativitásban igen gazdag megvalósíthatósági tervvel rendelkeztek. 

Brainstorming VEDIÖK

Úgy vélik, hogy a projektben maximálisan hasznosítani tudják az erősségeiket, illetve tanulhatnak is belőle. A csoportjuk működését demokratikus keretek között, egyenlő felelősség- és feladatmegosztással gondolják működtetni, amiben mentorok segítségére mindenképpen számítanak. Jelenleg a brainstorming fázisában dolgoznak közösen, mind a találkozási pont helyszínére, mind pedig a találkozási pont funkciójára vonatkozóan. 

Brainstorming 82nullanulla

Már a brainstorming fázis alatt készültek a skiccek az elképzelt találkozási pontról. A csapat gyorsan megegyezett abban, hogy hogyan is képzelik el ezt a helyszínt. Kényelmes, installációszerű és látványos, alkalmas akár tanulásra, akár várakozás vagy pihenésre. Rengeteg ötlet gyűlt össze, ebből készül a víziójuk szerinti tökéletes találkozási pont. Helyszín tekintetében három konkrét ötlettel álltak elő, felkészülve arra, hogy esetleges engedélyezések miatt máshol kell lerakni a találkozási pontot. 

A felkészítés befejezése Waldorf

Az ismerkedés, csapatépítés és a csapatok bevezetése az önkéntességbe után a második szakasz magáról a projekt megtervezéséről, célok kitűzéséről szólt, illetve a tárgyalt témák összefoglalásáról: érzések, vélemények megfogalmazás a felkészítésről, elvárás megfogalmazása a projekttől, saját magukról, illetve a csapattagoktól. A Waldorf csapata már az első perctől összhangban vágtak bele a projektbe, céljaik és azonos értékeket képviselnek. A felkészítésben igen hangsúlyos szerepet kapott, azon veszprémi helyszínek „kutatása és megtalálása”, ami a csoport minden tagjának szimpatikus, illetve amibe minél jobban el tudják helyezni az elképzelésüket a találkozási pontra vonatkozóan. 

A felkészítés befejezése a bűvészcsapattal

A képzés második szakasza a céljaik kitűzéséről, a projekt megtervezéséről és az ötletek, illetve azok kivitelezésének lehetőségeiről szóltak. A tárgyalt témák összefoglalásáról: érzések, vélemények megfogalmazás a felkészítésről, elvárás megfogalmazása a projekttől, saját magukról, illetve a többi csapattagtól. Körkérdések segítségével zárásképp megtörtént a tartalom összefoglalása, illetve az egyéni és csoportos visszajelzések. Végül konkrét elképzelés született arról, hogy Veszprém egy ikonikus pontját vennék célba, színesítenék tovább találkozási pontjukkal, amely víziójuk szerint egyszerre turisztikai erővel is bír majd.

A felkészítés befejezése VEDIÖK

Akárcsak a többi csapatnál körkérdésekkel foglaltuk össze a tárgyal témákat, mint az önkéntesség, annak fogalma és szerepe a projektben, a csoportmunkák, a vélemények, a cél és az elvárások megfogalmazása. Keretet kapott az elképzelés, miszerint Veszprém egy központi helyen lévő, de sokszor elfeledett pontját hívnának életre az általuk tervezett találkozási ponttal. A csapat számára meghatározóan fontos elem a környezettudatosság és a maradandóság, így az általuk vizionált pontot is ehhez mérten kívánják abszolválni.

A felkészítés befejezése 82nullanulla csapatbevezetése

A coaching első mérföldköveinek megfogalmazása, tartalmának áttárgyalása, az önkéntesség szerepe, vélemények és célok meghatározása. Már a brainstorming fázisban elkészültek az első felskiccelt látványtervek személyenként, így alakult ki az ezekből összegyűrt közös metszet. Fontos szerepet kapott a time management, ezért valószínűleg a látványtervek is elindulnak útjukon. Fontos számukra, hogy maradandót alkossanak, ami emellett látványos, kényelmes és hasznos. Több lehetséges helyszín is játszik, ehhez mérten készül majd a belváros közelében találkozási pontjuk.

—————————

Mentorok képzése

Kanuer Anna, Isola Anna, Dr. Kővári Edit és Nagy Krisztina, ők lesznek a projektcsapatok mentoraik. Képzésük három alkalommal online formában történt, az első alkalom keretein belül megtörtént az ismerkedés, bevezetés az önkéntességbe és a projektbe. Ezen alkalom témái felkészítés céljai, a felkészítés napirendje , Technikai lehetőségek és szabályok , a részvétel szabályai, az önkéntesség fogalma , az önkéntességgel kapcsolatos előírások, az önkéntesek jellemzői a Lélektér Alapítványban , konkrét példák az önkéntesség jellemző motivációira, személyes tapasztaltok összegyűjtése a résztvevők eddig önkéntes tevékenységeiről voltak. Az ezt követő képzés gyakorlatai planáris megbeszélések, kérdez-felelek, brainstorming és facilitált beszélgetések voltak, melynek témái az önkéntesség céljai és szerepe a Lélektér Alapítványban, az önkéntes szervezet megszervezésének módja (struktúra), az önkéntes program főbb szereplőinek szerepe, feladatai és felelősségei voltak. Végül az utolsó képzés során az önkéntesekkel való együttműködés előnyei mentorok feladatai, a feladatok ütemezése és a csoportok bemutatása voltak terítéken. Ennek témái a mentori szerep kompetencia, döntési és beavatkozási kompetenciák, látható és „láthatatlan” buktatók felismerésének lehetősége és módszertana, mentori szerepek, feladatok kihangosítása, csoportdinamikai szerepek, a legfontosabb határidők és az előre tervezhető (rész)feladatok mérföldkövekhez igazítása a projekt teljes időtartama alatt, a konkrét csoportokkal folytatott munka szakmai elvárásai, határidők, dokumentáció vezetése, ezután pedig a tartalom összefoglalása és zárása

Bemutatkoznak mentoraink!

Isola Anna, nemzetközi projekttanácsadó, Hangvető. 

„10 év hazai és nemzetközi közigazgatás után most olyan cégnél dolgozom, ahol az elvégzett minőségi munka a mérce, mindez ráadásul jókedvvel és sok jó zenével párosul. Nem vagyok veszprémi, de eddigi munkáim sokszor ide kötöttek. A város kezdetektől befogadott, itt mindig otthon érzem magam – legyen az egy belvárosi séta a „Világvége” felé, beszélgetés a Papírkutyában vagy böngészés az Utas és holdvilág polcain. Szeretem a lángost, főleg vízparton. „

Knauer Anna projektkoordinátor, Veszprém Polgármesteri Hivatala

„Nemzetközi kapcsolatok szakon diplomáztam, sokáig dolgoztam ökoturisztikai területen nemzeti parkban, geoparkban. Kedvenc helyeim Veszprémben a parkok és a kis beülős helyek. Nagyon szeretek külföldi embereket, tájakat megismerni, kirándulni a természetben, táncolni és finomakat enni.

Dr. Kővári Edit Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar oktatója (20 év), A Pannon Egyetem Európa Kulturális Főváros egyetemi referense, a Pannon közTér vezetője, tréner és coach

„Érzelmi intelligenciából doktoráltam, kedvenc színem a türkíz, kedvenc találkozási helyem Veszprémben Séd patak mentén bárhol, imádok a Balaton felvidéken bringázni, túrázni. Szívesen csápolok koncerteken és beszélgetek lazán/mélyen bármiről”

Nagy Krisztina, színész, drámatanár

„Drámapedagógusként és színházismeret tanárként diplomáztam. Dolgoztam bábszínházban, jelenleg tanítok, illetve egy budapesti színházi neveléssel foglalkozó társulatban dolgozom. Veszprémben legjobban a város rejtett, szűk, várpanorámás kis utcáit szeretem körbejárni a Zsálya nevű kutyámmal.”

Mit kell a projektről tudni?

A VeszprémGeneration egy speciális ifjúsági program, amely a veszprémi fiataloknak szól, az ő igényeik mentén jön létre és az aktív bevonásukat mellett zajlik. A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kuturális Fővárosa program együttműködésével jött létre és 41 millió forint támogatást nyert el. A VeszprémGeneration a 2023-as év végéig tart, fókusza négy kültéri találkozási pont megvalósítása a 2022-es év végéig, majd ezt követően 2023-ban szintén a fiatalok által szervezett események lebonyolítása. Mind a találkozási pontok, mind a ’23-as események megálmodását és megtervezését a veszprémi fiatal generáció tagjai végzik, így biztosítva, hogy a generáció igényei és látásmódja jelenjen meg a városban. A találkozási pontok közösségi élményszerzésre, közösségek létrejöttének támogatására nyitnak teret, ezeken a helyszíneken a fiatalok otthonosan, jól, biztonságban érzik magukat és teret kapnak arra, hogy közösségi élményeket éljenek meg, kortársaikkal találkozhassanak és az általuk megszervezett és lebonyolított kisebb események, programok, rendezvényeknek helyszíneként is funkcionálnak. A találkozási pontokon túl létrejön egy brand, mely a generációt képviseli, és amelyet büszkén viselve kifejezhetik városukhoz való kötődésüket és büszkeségüket.

Projektünk három értékre épül, melyek:

1.    közösségteremtés

2.    Veszprém tudatosság érzésének növelése

3.    fiatalok kultúrához való hozzáférésének elősegítése

A projekt záróakkordja egy nagyívű közösségi esemény lesz, mely során egy Vágyak/álmok (Before I die) fal kerül kialakításra a városban.  

Elindult a VeszprémGeneration!

Elindult a Veszprémgeneration nevű, fiataloknak szóló projekt, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre. A projektben fiatalok csapatai, kortársaik bevonásával álmodják meg és tervezik meg azokat a kültéri találkozási pontokat, amelyek a veszprémi fiataloknak készülnek és 2023-tól színesítik a várost. 

#Veszprémgeneration

#GenVszprm

#meetingpoint