VeszprémGeneration

Mit kell a projektről tudni?

A VeszprémGeneration egy speciális ifjúsági program, amely a veszprémi fiataloknak szól, az ő igényeik mentén jön létre és az aktív bevonásukat mellett zajlik. A projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kuturális Fővárosa program együttműködésével jött létre és 41 millió forint támogatást nyert el. A VeszprémGeneration a 2023-as év végéig tart, fókusza négy kültéri találkozási pont megvalósítása a 2022-es év végéig, majd ezt követően 2023-ban szintén a fiatalok által szervezett események lebonyolítása. Mind a találkozási pontok, mind a ’23-as események megálmodását és megtervezését a veszprémi fiatal generáció tagjai végzik, így biztosítva, hogy a generáció igényei és látásmódja jelenjen meg a városban. A találkozási pontok közösségi élményszerzésre, közösségek létrejöttének támogatására nyitnak teret, ezeken a helyszíneken a fiatalok otthonosan, jól, biztonságban érzik magukat és teret kapnak arra, hogy közösségi élményeket éljenek meg, kortársaikkal találkozhassanak és az általuk megszervezett és lebonyolított kisebb események, programok, rendezvényeknek helyszíneként is funkcionálnak. A találkozási pontokon túl létrejön egy brand, mely a generációt képviseli, és amelyet büszkén viselve kifejezhetik városukhoz való kötődésüket és büszkeségüket.

Projektünk három értékre épül, melyek:

1.    közösségteremtés

2.    Veszprém tudatosság érzésének növelése

3.    fiatalok kultúrához való hozzáférésének elősegítése

A projekt záróakkordja egy nagyívű közösségi esemény lesz, mely során egy Vágyak/álmok (Before I die) fal kerül kialakításra a városban.

Elindult a VeszprémGeneration!

Elindult a Veszprémgeneration nevű, fiataloknak szóló projekt, amely a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával jött létre. A projektben fiatalok csapatai, kortársaik bevonásával álmodják meg és tervezik meg azokat a kültéri találkozási pontokat, amelyek a veszprémi fiataloknak készülnek és 2023-tól színesítik a várost.

#Veszprémgeneration

#GenVszprm