Westprememural

Napokon belül befejeződhet a Halle utcai tűzfal egyedi dekorja

 Egészen elképesztő iramban halad a Westprememural projekt a Halle utcában, mely során Mentha és IKE épp egy varázslatos alkotást dobnak az egyik tűzfalra. A srácok fáradhatatlanul viszik fel a rétegeket folyamatosan, lassan már mi magunk se értjük, hogy bírják ezt a tempót ebben a 30 fok feletti hőmérsékletben. Ha biztatnátok őket a helyszínen, vagy csak ámuldoznátok kicsit élőben is a Veszprémben egyedülálló alkotásban van még pár napotok de siessetek, hamarosan végeznek!

A Westprememural nevet viselő projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kultúrális Fővárosa támogatásával és a Lélektér Alapítvány koordinálásával valósul meg.

Így halad a Halle utcai tűzfal kidekorálása, közösségi festést is terveznek

A festés első napja után nyugodtan kijelenthetjük, hogy eddig osztatlan sikert arat Mentha és IKE alkotása.

Egy teljes napja nyomják a srácok a Halle 5 tűzfalának festését, amivel meglepően gyors tempóban haladnak. Velünk együtt sokan követik az eseményeket és már most csodájára járnak a készülő alkotásnak:

Végre valami színes, az összesre kéne. Van még bőven – mondta az egyik környékbeli hölgy.

A Lélektér Alapítvány a mural festés mellett pedig egy közösségi élményfestést is szervez 19-én, melyre minden kreatív elmét várnak, szóval ha még nincs programod szombatra, akkor ez elég bulisnak ígérkezhet számodra. Az esemény részleteit ITT találjátok: https://www.facebook.com/events/485543636057381?ref=newsfeed

Helyszín: Halle utca 5, a mural festés mellett.

Időpont: 2021.06.19. 15:00-tól amíg a vászon tart.

A részvétel természetesen ingyenes, sőt ajánlott!

A Westprememural nevet viselő projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kultúrális Fővárosa támogatásával és a Lélektér Alapítvány koordinálásával valósul meg.

Elstartolt a Westprememural, felkerültek az első vonások a Halle 5-re – GALÉRIA

Nagy volt a mozgás kedd este a Halle utcában hiszen rengeteg érdeklődő gyűlt össze a készülő hatalmas falfestés köré. Mutatjuk, hogy indult a Westprememural projekt.

Ahogy arról már többször is írtunk korábban, nagy dobásra készülnek Mentháék, kedd este pedig már el is startolt Veszprém első mural festése a Jutasi úti lakótelepen a Halle utcában.

Korábban egy offline és egy online közönségszavazás döntötte el, hogy melyik alkotás kerülhet fel a Halle utca 5. épületének tűzfalára. Kedd este meg is érkezett az ipari projektor és az emelődaru, a srácok sötétedés után pedig neki is ugrottak a grandiózus graffiti első kontúrvonalainak. Mutatjuk képeken milyen volt a nulladik nap. 

A projekt köré szerveződik hamarosan egy közösségi élményfestés workshop is, ennek részleteivel hamarosan érkezünk, azt viszont már most elárulhatjuk, hogy az eseményen bárki részt vehet majd, szóval érdemes lesz figyelni minket.

 A #Westprememural nevet viselő projekt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros támogatásával és a Lélektér Alapítvány koordinálásával valósul meg. 

Megvan a befutó – Ezt festik a Halle utcai tízemeletes oldalára

Akik követték a szavazást, biztosan nem lepődnek meg.

Véget ért a szavazás az alkotásokra, melyet a legelső kép végig toronymagasan vezetett, végül a maga 310 bezsebelt szavazatával simán meg is nyert.

Elég hamar kirajzolódott, hogy a Mentha által tervezett legelső kép viszi a prímet, így nem nagy meglepetés, hogy az első kép, a maga 309 szavazatával lett a befutó.

Tehát ez a kép kerülhet fel a Halle utca egyik tízemeletesének tűzfalára, a Facebookon megosztott posztjuk szerint pedig hamarosan érkeznek a további részletek is. Annyit viszont már most elárultak, hogy nem kell sokat várni, a háttérmunkálatok megkezdődtek, Veszprém első mural festése már úton van!

Nagy dobásra készülnek Menthaék – Egy tízemeletes oldalára fújnak graffitit

Egy veszprémi tízemeletes tűzfalára kerül majd fel az általatok választott kép.

A Lélektér Alapítvány Facebook oldalán megosztott szavazás alapján valami igazán különleges dolog van készülőben. 

Városunkban eddig még nem látott, tízemeletest díszítő grandiózus mural festést valósít meg alapítványunk Menthával, a Hősök rapperével – írják.

A legtöbb reakciót kapott alkotás kerül majd fel a Halle utca 5. szám alatti tízemeletes tűzfalára a westprememural projekt keretein belül. Szavazni az eredeti poszt alatt lehet egészen május 22-ig, szavazzatok ti is, hogy a ti kedvencetek győzzön.

Mentha és Lélektér Alapítvány cooperation